identifică în fiecare dintre textele date circumstantiale de cauză și precizează partea de vorbire prin care se exprimă.
Amu cică împăratul acela, aproape de bătrânețe, căzând la zăcare, a scris câte frăține-său craiului, să i trimită grabnic pe cel mai vrednic dintre nepoți, ca să l lase împărat în locul său după moartea sa. Craiul, primind cartea, îndată chemă tustrei feciorii înaintea sa. (Ion Creangă povestea lui harap alb)
Si de-aceea de-azi-nainte poți să nu mă mai întrebi De ce ritmul nu m-abate cu ispită de la trebi, De ce dorm îngrămădite între galbenele file Lambii suitori, troheii, săltărețele dactile... ( Mihai Eminescu scrisoarea II)
Au tresărit toți și apoi au rămas încremeniți de nedumerire, ca și când din tavan s ar fi desprins o cobră încolăcită și împăiată. ( Camil Petrescu ultima noapte de dragoste întâia noapte de război) Va rog urgent Dau coroana
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!