Răspuns :
[tex]\it a=\sqrt2(1+2+3+\ ...\ +99)=\sqrt2\cdot\dfrac{99\cdot100}{2}=\sqrt2\cdot99\cdot50\\ \\ \\ b=\sqrt{968}=\sqrt{2\cdot484}=\sqrt2\cdot22\\ \\ \\ a\cdot b=\sqrt2\cdot99\cdot50\cdot\sqrt2\cdot22=2\cdot9\cdot11\cdot50\cdot2\cdot11=4\cdot9\cdot121\cdot50[/tex]
[tex]a = \sqrt{2 \cdot 1} + \sqrt{2 \cdot 4} + \sqrt{2 \cdot 9} + ... + \sqrt{2 \cdot 99^{2} } = \\[/tex]
[tex]= \sqrt{2} \cdot (\sqrt{1} + \sqrt{2^{2}} + \sqrt{3^{2}} + ... + \sqrt{99^{2} }) = \sqrt{2} \cdot (1 + 2 + 3 + ... + 99) \\[/tex]
[tex]= \sqrt{2} \cdot \dfrac{99 \cdot (99 + 1)}{2} = \sqrt{2} \cdot \dfrac{99 \cdot 100}{2}[/tex]
[tex]b = \sqrt{968} = \sqrt{2 \cdot 22^{2} } = 22\sqrt{2}[/tex]
⇒
[tex]a \cdot b = \sqrt{2} \cdot \dfrac{99 \cdot 100}{2} \cdot 22\sqrt{2} = 99 \cdot 100 \cdot 22 = 9 \cdot 11 \cdot 10^{2} \cdot 2 \cdot 11 = 2 \cdot 3^{2} \cdot 10^{2} \cdot 11^{2}\\[/tex]
[tex]\implies a \cdot b = 2 \cdot (3 \cdot 10 \cdot 11)^{2} = 2 \cdot 330^{2}[/tex]
______
(este posibil să existe o eroare în enunț ... nu se verifică)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!