Răspuns :
Expresia devine
[tex]E(x)=(5x+3)^{2}-(3x+4)^{2} =[/tex]
[tex]\boxed{\boldsymbol{(a - b)(a + b) = a^{2} - b^{2}}}[/tex]
[tex] = (5x + 3 - 3x - 4)(5x + 3 + 3x + 4) \\ [/tex]
[tex]= (2x - 1)(8x + 7)[/tex]
______
[tex]E(n) = (2n - 1)(8n + 7)[/tex]
Dacă n nu este divizibil cu 3, atunci este de forma 3k+1 sau 3k+2
- n = 3k+1
[tex]E(3k + 1) = [2 \times (3k + 1) - 1] \times [8 \times (3k + 1) + 7] = \\ [/tex]
[tex]= (6k + 2 - 1)(24k + 8 + 7) \\ [/tex]
[tex]= (6k + 1)(24k + 15)[/tex]
[tex]= 3 \times (6k + 1)(8k + 5)\in \mathcal {M}_{3} \\ [/tex]
- n=3k+2
[tex]E(3k + 2) = [2 \times (3k + 2) - 1] \times [8 \times (3k + 2) + 7] = \\ [/tex]
[tex]= (6k + 4 - 1)(24k + 16 + 7) \\ [/tex]
[tex]= (6k + 3)(24k + 23)[/tex]
[tex]= 3 \times (2k + 1)(24k + 23)\in \mathcal {M}_{3} \\ [/tex]
q.e.d.
______
brainly.ro/tema/10776449
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!