Răspuns :
Răspuns:
Vom demonstra că \(E(x) = 4x^2\) prin simplificarea expresiei dată:
\[ E(x) = (2x - 1)^2 + (1 - 2x)(1 + 2x) + (1 + 2x)^2 - 3 \]
Folosim identitățile algebrice pentru a simplifica termenii:
1. \((2x - 1)^2 = 4x^2 - 4x + 1\)
2. \((1 + 2x)^2 = 4x^2 + 4x + 1\)
Acum, substituim aceste expresii în expresia inițială:
\[ E(x) = (4x^2 - 4x + 1) + (1 - 2x)(1 + 2x) + (4x^2 + 4x + 1) - 3 \]
Folosim regula \( (a-b)(a+b) = a^2 - b^2 \):
\[ E(x) = 4x^2 - 4x + 1 + (1^2 - (2x)^2) + 4x^2 + 4x + 1 - 3 \]
Simplificăm termenii:
\[ E(x) = 4x^2 - 4x + 1 + 1 - 4x^2 + 4x + 1 - 3 \]
Combinează termenii similari:
\[ E(x) = 4x^2 - 4x^2 - 4x + 4x + 1 + 1 + 1 - 3 \]
\[ E(x) = 4x^2 \]
Prin urmare, am arătat că \(E(x) = 4x^2\), confirmând expresia dată.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!