Răspuns :
Salut,
Știm formula de calcul prescurtat:
a² -- b² = (a -- b)·(a + b).
O aplicăm:
(x² -- 3x + 4)² -- (x²-- 3x)² = [x² -- 3x + 4 -- (x² -- 3x)]·(x² -- 3x + 4 + x² -- 3x) =
= (x² -- 3x + 4 -- x² + 3x)·(2x² -- 6x + 4) =
= 4·(2x² -- 6x + 4) = 4·2·(x² -- 3x + 2) = 8·(x² -- 3x + 2).
Ai înțeles rezolvarea ?
Green eyes.
Răspuns:
x⁴-9x²+16-(x⁴-6x³+9x²)
x⁴-9x²+16-x⁴+6x³-9x²
8x²-24x+16
Explicație pas cu pas:
Dar trebuie să scoți factor comun?
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!