Răspuns :
Răspuns:
x²-17x+72=x²-8x-9x+72=x(x-8)-9(x-8)
=(x-8)(x-9)
x²-4x-21=x²+3x-7x-21=x(x+3)-7(x+3)
=(x+3)(x-7)
x²-7x-18=x²+2x-9x-18=x(x+2)-9(x+×)
=(x+2)(x-9)
(x-V3)²-48=x²-2V3+V3²-48
x²-2V3+3-48=x²-2V3-45
f) (4x+3)²-24x-18=4x²+2×4x×3+3²-24x-18
16x²+24x+9-24x-18=16x²-9=(4x+3)(4x-3)
g)(2x+3)²-10x-15=2x²+2×2x×3+3²-10x-15
4x²+12x+9-10x-15=4x²+2x-6
h)4x³+4x²-x-1=4x²(x+1)-(x+1)
(x+1)(4x²-1)=(x+1)(2x-1)(2x+1)
i)9x³+9x²-4x-4=9x²(x-1)-4(x-1l
(x-1)(3x+1)(3x-1)
2
9x²-4y²=(3x-2y)(3x+2y)
20=(3x-1)×5>>>3x-1=4
n=4+16+64+256=340
Explicație pas cu pas:
sper sa te ajute, la mine este 2 dim când fac asta :)) sper sa ma antelegi..
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!