👤

a-c=76
b:c=3 rest 5
a:(b-c)=2 rest 6
------------------------------
?a ?b ?c​


Răspuns :

b=c*3+5

a=(b-c)*2+6

a=76+c

inlocuim cele 2 relatii in a 2 a

76+c=(c*3+5)*2+6

70+c=(3*c+5)*2

70+c=6*c+10

c=10

a=76+10=86

b=10*3+5=35

sper ca te am ajutat.daca ai nelamuriri poti sa ma intrebi in comentarii

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari