Răspuns :
Răspuns:
În primul rând, putem rezolva ecuația de gradul 2, 5x² + 3x - 9 = 0, folosind formula generală a ecuației de gradul 2:
x₁ = (-b + √(b² - 4ac)) / (2a)
x₂ = (-b - √(b² - 4ac)) / (2a)
Pentru această ecuație, avem a = 5, b = 3 și c = -9, așa că putem înlocui în formula generală:
x₁ = (-3 + √((3)² - 4(5)(-9))) / (2 * 5)
x₂ = (-3 - √((3)² - 4(5)(-9))) / (2 * 5)
Calculând, obținem:
x₁ ≈ 0.631
x₂ ≈ -2.831
Deci, soluțiile ecuației 5x² + 3x - 9 = 0 sunt x₁ ≈ 0.631 și x₂ ≈ -2.831.
Pentru a doua ecuație, -3x² - x + 1 = 0, putem folosi, de asemenea, formula generală. Pentru această ecuație, avem a = -3, b = -1 și c = 1:
x₁ = (-(-1) + √((-1)² - 4(-3)(1))) / (2 * -3)
x₂ = (-(-1) - √((-1)² - 4(-3)(1))) / (2 * -3)
Calculând, obținem:
x₁ ≈ 1
x₂ ≈ -0.333
Deci, soluțiile ecuației -3x² - x + 1 = 0 sunt x₁ ≈ 1 și x₂ ≈ -0.333.
Nu înțeleg exact ce înseamnă ecuația 2,8x² + 2x - 3,5 = 0 deoarece există o virgulă între coeficienți. Ar putea fi o eroare de tipar, deoarece, de obicei, coeficienții sunt separate prin operatorul de adunare (+) sau de scădere (-). S-ar putea să se refere la ecuația 2x² + 2x - 3,5 = 0, în acest caz poți utiliza, de asemenea, formula generală pentru a găsi soluțiile.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!