Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Bună! Pentru a rezolva această problemă, vom calcula mai întâi valoarea numărului întreg a:
a = 3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13
Calculând aceste adunări și scăderi, obținem:
a = -2
Pentru a găsi opusul numărului întreg a, trebuie să schimbăm semnul numărului:
-opusul lui a = -(-2) = 2
Acum, să demonstrăm că -(3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13) este egal cu 3 - 2 + 7 - 8 - 5 + 13:
-(3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13) = 3 - 2 + 7 - 8 - 5 + 13
Calculând aceste adunări și scăderi, obținem:
-2 = -2
Deci, am demonstrat că -(3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13) este egal cu 3 - 2 + 7 - 8 - 5 + 13.
Sper că aceasta te ajută!
Răspuns:
[tex]a = -3+2-7 +8+5-13\\\\a=-1-7 +8+5-13\\\\a=-8+8+5-13\\\\a=5-13\\\\a=-8\\\\opusul.lui.(-8).este.(+8)\\\\\\-(-3+2-7+8+5-13)=3-2+7-8-5+13\\\\8=8-(adevarat)[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!