Răspuns :
[tex]R\breve{a}spuns: \boldsymbol{ \red{ -1 }}[/tex]
Rezolvare:
[tex]|1 - \sqrt{3}| - |\sqrt{2} - \sqrt{3}| - |1 - 2\sqrt{2}| + |1 - \sqrt{2}| = \\[/tex]
[tex]= (\sqrt{3} - 1) - (\sqrt{3} - \sqrt{2}) - (2\sqrt{2} - 1) + (\sqrt{2} - 1)\\[/tex]
[tex]= \sqrt{3} - 1 - \sqrt{3} + \sqrt{2} - 2\sqrt{2} + 1 + \sqrt{2} - 1\\[/tex]
[tex]= (\sqrt{3} - \sqrt{3} + (2\sqrt{2} - 2\sqrt{2}) + (1 - 2)\\[/tex]
[tex]= \bf- 1[/tex]
Unde am explicitat modulele:
1 - √3 = √1 - √3 < 0 ⇒ |1–√3| = √3 - 1
√2 - √3 < 0 ⇒ |√2 - √3| = √3 - √2
1 - 2√2 = √1 - √8 < 0 ⇒ |1 - 2√2| = 2√2 - 1
1 - √2 = √1 - √2 < 0 ⇒ |1 - √2| = √2 - 1
______
✍ Modulul unui număr x, notat cu |x|, reprezintă valoarea absolută a numărului x.
[tex]| \ x \ | = \begin{cases} - x, \ dac\breve{a} \ x < 0 \\ \ \ x, \ dac\breve{a} \ x \geq 0 \end{cases}[/tex]
______
O temă similară se găsește aici https://brainly.ro/tema/11053245
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!