Răspuns :
[tex]R\breve{a}spuns: \boldsymbol{ \red{ x=2 }}[/tex]
Rezolvare:
Aplicăm regulile de calcul cu puteri:
[tex](2^3 \cdot 3^5)^2 : (2^4 \cdot 3^6) : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex](\underline{2^3 \cdot 3^3} \cdot 3^2)^2 : (\underline{2^4 \cdot 3^4} \cdot 3^2) : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]\big[(2 \cdot 3)^3 \cdot 3^2\big]^2 : \big[(2 \cdot 3)^4 \cdot 3^2\big] : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]\big(6^3 \cdot 3^2\big)^2 : \big(6^4 \cdot 3^2\big) : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]\big(6^{3\cdot2} \cdot 3^{2\cdot2}\big) : \big(6^4 \cdot 3^2\big) : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]\big(6^{6} \cdot 3^{4}\big) : \big(6^4 \cdot 3^2\big) : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]6^{6-4} \cdot 3^{4-2} : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]6^{2} \cdot 3^{2} : 3^2 = 6^x[/tex]
[tex]6^{2} \cdot 3^{2-2} = 6^x[/tex]
[tex]6^{2} \cdot 3^{0} = 6^x[/tex]
[tex]6^{2} \cdot 1 = 6^x[/tex]
[tex]6^{2} = 6^x \implies \bf x = 2[/tex]
______
✍ Regulile de calcul cu puteri:
[tex]\boxed{\boldsymbol{a^{m} \cdot a^{n} = a^{m + n}}; \ \ \ \boldsymbol{a^{m} : a^{n} = a^{m - n}} }[/tex]
[tex]\boxed{\boldsymbol{(a^{m})^{n} = a^{m \cdot n}}; \ \ \boldsymbol{a^{m} \cdot b^{m} = (a \cdot b)^{m}}}[/tex]
______
Despre regulile de calcul cu puteri https://brainly.ro/tema/10812195
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!