Răspuns :
Dacă aduni ecuațiile ți se reduce y.
[tex] \begin{cases} 3x+y=8 \\ 2x-y=7 \end{cases} \bigg| + \implies 3x+2x=15 \\ 5x=15 \implies \tt x=3 [/tex]
Acum ca ai aflat una dintre soluții, te întorci și substitui valoarea(în cazul nostru am aflat x) înapoi în care dintre cele 2 ecuații ți se pare mai ușoară.
[tex] 3\cdot 3+y=8 \implies 9+y=8 \\ \tt y=-1 [/tex]
Deci soluția sistemului este:
[tex] \tt S=\{3,-1\}[/tex]
[tex] \begin{cases} 3x+y=8 \\ 2x-y=7 \end{cases} \bigg| + \implies 3x+2x=15 \\ 5x=15 \implies \tt x=3 [/tex]
Acum ca ai aflat una dintre soluții, te întorci și substitui valoarea(în cazul nostru am aflat x) înapoi în care dintre cele 2 ecuații ți se pare mai ușoară.
[tex] 3\cdot 3+y=8 \implies 9+y=8 \\ \tt y=-1 [/tex]
Deci soluția sistemului este:
[tex] \tt S=\{3,-1\}[/tex]
Răspuns:
{3x+y=8
{2x-y=7
_______+
5x / = 15
x = 15/5
x = 3
<=> {x=3
{3×3+y=8
9+y=8
=>y=-1
=> S = {3,-1}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!