Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva această problemă, trebuie să găsim valorile individuale ale lui a, b și c folosind relațiile date, iar apoi să calculăm expresia 2b + a + 3c.
Din relația Sa:b = 3 și c:a = 2, putem scrie:
a = 3b (de la Sa:b = 3)
c = 2a (de la c:a = 2)
Și știm că c - b = 45.
Putem substitui a și c din primele două ecuații în cea de-a treia pentru a obține o ecuație în termenii lui b:
2a - b = 45
2(3b) - b = 45
6b - b = 45
5b = 45
b = 9
Acum putem găsi valorile lui a și c folosind relațiile deja stabilite:
a = 3b = 3 * 9 = 27
c = 2a = 2 * 27 = 54
În cele din urmă, putem calcula expresia cerută:
2b + a + 3c = 29 + 27 + 354 = 18 + 27 + 162 = 207. Deci, 2b + a + 3c = 207.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!