Răspuns :
Prima ecuație: \(x + y = 18\)
Izolăm \(x\): \(x = 18 - y\)
Substituim \(x\) în a doua ecuație: \(5(18 - y) + 7y = 116\)
Acum, rezolvăm această ecuație pentru a găsi valoarea lui \(y\):
\[90 - 5y + 7y = 116\]
\[90 + 2y = 116\]
\[2y = 116 - 90\]
\[2y = 26\]
\[y = 13\]
Acum, substituim \(y = 13\) în prima ecuație pentru a găsi valoarea lui \(x\):
\[x + 13 = 18\]
\[x = 18 - 13\]
\[x = 5\]
Astfel, soluția sistemului de ecuații este \(x = 5\) și \(y = 13\).
Răspuns:
x+y=18 /: (-5)
5x+7y=116
-5x-5y=-90
5x+7y=116
acum împărțim
/ +2y=26
y=26/2=13
x=18-13=5
x=5
y=13
Succes!!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!