Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva aceste ecuații, vom urma ordinea de priorități a operațiilor: mai întâi parantezele, apoi puterile, apoi înmulțirile și împărțirile și în final adunările și scăderile. Să începem:
a) [+4-(-9+5-8):(+6-10+2)]:(-2) =
[+4-(-12):(-2)]:(-2) =
[+4-(6):(-2)]:(-2) =
[+4-(-3)]:(-2) =
[+4+3]:(-2) =
(7):(-2) =
-3.5
b) [-9--6+8-7):(-3+9-1)]:(-4)=
[-9+6+8-7):(-3+9-1)]:(-4)=
[-2+8-7):(-3+9-1)]:(-4)=
[-1):(-3+9-1)]:(-4)=
(-1):(-3+8)]:(-4)=
(-1):(5):(-4)=
-0.2
c) [-8-(-3+9-1):(-7+2+4)]:(-3) =
[-8-(5):(-7+2+4)]:(-3) =
[-8-(-1):(-7+2+4)]:(-3) =
[-8-(-1):(7)]:(-3) =
[-8+1:(7)]:(-3) =
(-7:(7)):(-3) =
-1:(-3) =
0.333... ≈ -0.333...
d) [-2+(-7+3+8):(+6-8-2)]:(-3) =
[-2+4:(-4)]:(-3) =
[-2-1]:(-3) =
-3:(-3) =
1
e) [-3+(-6-4+5):(+3+7-9)]:(-4)=
[-3-5:(1)]:(-4)=
[-3-5]:(-4)=
-2:(-4)=
0.5
f) [+8-(-9+2+5):(--8+3+4)]:(-2)=
[+8-(-2):(-5)]:(-2)=
[+8-0:(-5)]:(-2)=
[+8-0]:(-2)=
(8):(-2)=
-4
g) [+7-(-9+7+4):(-5+4-1)]:(-2) =
[+7-(2):(-2)]:(-2) =
[+7-(-1)]:(-2) =
[+7+1]:(-2) =
(8):(-2) =
-4
h) [+1-(+4-6-7):(-8+2+3)]:(-2) =
[+1-(-9):(-3)]:(-2) =
[+1-(3):(-3)]:(-2) =
[+1-(-1)]:(-2) =
[+1+1]:(-2) =
(2):(-2) =
-1
i) [-9-(-7+3+9):(+2-8+1)]:(-4)=
[-9-(5):(0)]:(-4)=
[-9-(-5)]:(-4)=
[-9+5]:(-4)=
(-4):(-4)=
1
j) [+2-(-1+3-7):(+7-6-2)]:(-3) =
[+2-(5):(3)]:(-3) =
[+2-1]:(-3) =
(1):(-3) =
-0.333... ≈ -0.333...
Sper că aceste rezultate sunt utile! Dacă ai alte întrebări sau nelămuriri, nu ezita să întrebi!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!