Răspuns:
a) Pentru a rezolva ecuația 4x - √3 = 0, putem aduce termenul radical (√3) pe partea dreaptă a ecuației și apoi să isolăm x:
4x = √3
x = √3 / 4
b) Pentru a rezolva ecuația 2√3x + √5 = 0, putem aduce termenul radical (√3) pe partea dreaptă a ecuației și apoi să isolăm x:
2√3x = -√5
x = -√5 / (2√3)
c) Pentru a rezolva ecuația -5x + ² = 0, trebuie să aducem termenul cu radical la dreapta:
² = 5x
x = ² / 5
d) Pentru a rezolva ecuația 2√2x + 3 = 0, aducem termenul radical (√2) la dreapta:
2√2x = -3
x = -3 / (2√2)
e) Pentru a rezolva ecuația 4 - 6√5x = 0, aducem termenul radical (√5) la dreapta:
-6√5x = -4
x = -4 / (-6√5)
f) Pentru a rezolva ecuația √√2x - √20 = 0, aducem termenul radical (√20) la dreapta:
√√2x = √20
x = (√20)^2 / (√√2)^2
Sper că te-am ajutat!