Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ x=2 }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]5^{6-2x} = 25 \Rightarrow 5^{6-2x}=5^2[/tex]
Avem aceeași bază. egalăm exponenții:
[tex]6-2x=2 \Rightarrow 2x=6-2 \Rightarrow 2x=4[/tex]
[tex]\Rightarrow x = 2[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!