Răspuns :
Pentru a rezolva expresia pas cu pas:
1. Începeți cu operația cea mai de interior: \( 3 \times 5 - a \)
2. Apoi, calculați \( 9 + 2 \times (3 \times 5 - a) \)
3. Următorul pas este să rezolvați \( 36 \div (9 + 2 \times (3 \times 5 - a) - 12 \div 2) \)
4. În final, împărțiți rezultatul la 2.
Să calculăm fiecare pas:
1. \( 3 \times 5 - a = 15 - a \)
2. \( 9 + 2 \times (15 - a) = 9 + 2 \times 15 - 2 \times a = 9 + 30 - 2a = 39 - 2a \)
3. \( 36 \div (39 - 2a - 12 \div 2) = 36 \div (39 - 2a - 6) = 36 \div (33 - 2a) \)
4. \( (36 \div (33 - 2a)) \div 2 = (36 \div 33 - 2a) \div 2 = \frac{36}{33 - 2a} \div 2 \)
Deci, expresia \( [36: 9 + 2 \times (3 \times 5-a) - 12:2]: 2 \) este egală cu \( \frac{36}{33 - 2a} \div 2 \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!