Răspuns :
Poți să scrii forma simplificată astfel:
[tex] \dfrac{x+y}{y} =\dfrac{x}{y} +\dfrac{y}{y} =\dfrac{3}{4}+1 \\ \implies \dfrac{x+y}{y} = \tt \dfrac{7}{4} [/tex]
Ai grijă când faci acest lucru pentru ca dacă ai avea x+y La numitor, nu l-ai putea descompune ca o astfel de adunare.
[tex] \dfrac{x+y}{y} =\dfrac{x}{y} +\dfrac{y}{y} =\dfrac{3}{4}+1 \\ \implies \dfrac{x+y}{y} = \tt \dfrac{7}{4} [/tex]
Ai grijă când faci acest lucru pentru ca dacă ai avea x+y La numitor, nu l-ai putea descompune ca o astfel de adunare.
Răspuns:
[tex]x/y=3/4= > x=3y/4\\\\\frac{x+y}{y} =\frac{\frac{3y}{4} +y}{y} =\frac{\frac{7y}{4} }{y} =\frac{7y}{4} *\frac{1}{y} =\frac{7y}{4y} =\frac{7}{4}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!