Răspuns :
Răspuns:
A) Pentru a rezolva această expresie matematică, vom urma regula de priorități a operațiilor matematice, numită PEMDAS (paranteze, exponente, înmulțire și împărțire, adunare și scădere). Voi începe cu parantezele și voi lucra în ordine de la interior spre exterior.
a) 2' - 2' - ((-2)³ - [(2²)' : (-2) + (-4) : 2])
= 2' - 2' - ((-2)³ - [4 : (-2) + (-4) : 2])
= 2' - 2' - ((-2)³ - [-2 + (-2)])
= 2' - 2' - ((-2)³ - [-4])
= 2' - 2' - (-8 - (-4))
= 2' - 2' - (-8 + 4)
= 2' - 2' - (-4)
= 2' - 2' + 4
= 4 - 4 + 4
= 0 +4
= 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!