Răspuns :
Fie ( a), ( b ), ( c ) cele trei numere naturale.
Din prima condiție, avem:
[ a + b + c = 216 ]
Din a doua condiție, obținem:
[ a = 2b + 5 ]
Din a treia condiție, obținem:
[ b = 4c + 1 ]
Putem folosi aceste două ecuații pentru a substitui în prima ecuație:
[ (2b + 5) + b + c = 216 ]
[ 3b + c = 211 ]
Acum, substituim ( b ) din a doua ecuație:
[ 3(4c + 1) + c = 211 ]
[ 12c + 3 + c = 211 ]
[ 13c + 3 = 211 ]
[ 13c = 208 ]
[ c = 16 ]
Apoi, folosind această valoare pentru ( c ), putem găsi ( b ) și ( a ):
[ b = 4(16) + 1 = 65 ]
[ a = 2(65) + 5 = 135 ]
Deci, numerele sunt ( a = 135 ), ( b = 65 ) și ( c = 16 ).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!