Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ 24 }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
x + 3x + 5x + ... + 2005x + 2007x = 2x + 4x + 6x + ... + 2006x + 24096
Observăm că in membrul stâng avem (1+2007):2 - 1004 termeni care conțin necunoscuta, iar în membrul drept avem (2+2006):2-1=1003 termeni care conțin necunoscuta. Îi vom grupa astfel:
(x-2x) + (3x-4x) + (5x-6x) + ... + (2005x-2006x) + 2007x = 24096
[tex]\underbrace{(-x) + (-x) + (-x) + ... + (-x)}_{1003} + 2007x = 24096[/tex]
[tex]-1003x + 2007x = 24096[/tex]
[tex]1004 x = 24096 \Rightarrow x = 24096 : 1004[/tex]
[tex]\Rightarrow \boldsymbol{ x = 24 }[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!