Răspuns :
Tot ce trebuie făcut e să înlocuim pe x cu -2 și să vedem dacă obținem același termen în stânga, ca și în dreapta.
5*(-2) -3 = -2 -11
-10 - 3 = -13
-13 = -13 adevărat
=> -2 este soluția ecuației 5x - 3 = x - 11.
Răspuns:
DA, ESTE!!
Explicație pas cu pas:
5*(-2)-3= -2-11
-10-3=-13
-13=-13
DA, ESTE!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!