Răspuns:
Expresia dată este:
\[ 60 \times 395 - 30 \times [1019 - 19 \times (5 + 3 \times 3)] \]
Urmând ordinea corectă a operațiilor, rezultatul este 1110.
Explicație pas cu pas:
Pentru a rezolva această expresie matematică, trebuie să urmăm ordinea corectă a operațiilor, respectând regulile de prioritate.
1. Începem cu parantezele interioare: \(5 + 3 \times 3 = 5 + 9 = 14\).
2. Apoi, calculăm expresia din parantezele pătrate: \(1019 - 19 \times 14 = 1019 - 266 = 753\).
3. Acum, reluăm operațiile în parantezele exterioare: \(30 \times 753 = 22590\).
4. În final, înmulțim rezultatul cu 60: \(60 \times 395 = 23700\).
Prin urmare, rezultatul final al expresiei este \(23700 - 22590 = 1110\).