Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x/2 = y/3
produsul mezilor = produsul extremilor
3x = 2y
⇒ 3x - 2y = 0
Salut,
Avem egalitatea a două fracții:
[tex]\dfrac{x}{2}=\dfrac{y}{3}[/tex]
Produsul mezilor (adică x și 3) este egal cu produsul extremilor (adică y și 2):
3x = 2y, deci 3x -- 2y = 0.
Răspunsul este 0.
A fost greu ?
Green eyes.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!