Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
În fiecare an, pe când zăpezile încă își așterneau mantaua peste pământ, soarele începea să-și întindă razele sale călduroase, aducând cu sine promisiunea unei noi începuturi ale naturii. Și odată cu el, se ivea și martisorul, micul simbol al primăverii, indragit de toti.
Cu firele sale înnodate delicat, martisorul nu era doar o simplă panglică albă și roșie, ci o poveste despre speranță si echilibru, o tradiție încărcată de înțelesuri și semnificații.
In el se oglindesc culorile vesele ale naturii, bucuria unei lumi renăscute din iarnă. Când îl primești, simți că te afli în pragul unei noi aventuri, cu inima plină de speranță și optimism.
Martisorul nu cunoaște granițe sau diferențe de vârstă. Este darul perfect pentru oricine, de la cei mai mici până la cei mai varstnici. Este un simbol al solidarității și al legăturilor nevăzute care ne face pe toti o singură familie mare, numită omenire.
Răspuns:
Luna martie este cunoscută și sub numele de Mărțișor. În primele zile ale acestei frumoase luni, băieții și bărbații oferă fetelor, femeilor și mamelor mici podoabe. Prin simbolul mărțișorului oamenii celebrează și se bucură de venirea primăverii. Totodată dăruirea mărțișorului unei persoane dragi este un semn de prețuire și iubire. Legate cu un fir împletit în două culori, roșu cu alb, mărțișoarele se așază la piept sau la reverul hainelor.
În aceste zile elevii de școală oferă mărțișoare colegelor de clasă, dar mai ales doamnei învățătoare. Mărțișorul este ales cu grijă, deoarece prin simbolul pe care îl reprezintă transmite un anumit mesaj. Pentru doamnele profesoare copiii cumpără mărțișoare cu flori, fluturi sau diverse figurine. Colegelor lor, băieții le oferă mărțișoare în formă de inimioare mici și gingașe, reprezentări de animăluțe, floricele, litere sclipitoare sau chiar numele fetițelor care le vor purta.
Fetițele le agață cu mândrie în piept și le poartă agățate de haine toată luna martie, ca pe niște bijuterii autentice. Deși acum tradiția nu mai este respectată, în trecut, fetele purtau mărțișoarele până ce vedeau primul copac înflorit, după care le legau de ramurile acelui copac. Era un simbol prin care își exprimau speranța, optimismul și credința în mai bine.
Explicație:
Sper că te-am ajutat
Vreau coroana....
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!