Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x) = -5x+ 4.
f(x)≤f(-3)+x
f(-3)=15+4=19
-5x+4≤19+x ⇒-6x≤15 ⇒x≥-15/6 ⇒x≥-5/2
Funcția dată este \(f(x) = -5x + 4\).
Să rezolvăm inecuația:
\[ re f(x) \le f(-3) + x \]
Începem prin a exprima partea reală a funcției \(f(x)\). Pentru orice număr real \(x\), partea reală a numărului complex \(a + bi\) este \(a\), unde \(a\) și \(b\) sunt numere reale. Deci, pentru funcția noastră, \(re f(x) = -5x + 4\).
Acum înlocuim în inecuație:
\[-5x + 4 \le f(-3) + x\]
Folosind funcția \(f(x)\), avem:
\[-5x + 4 \le -5(-3) + 4 + x\]
Simplificând:
\[-5x + 4 \le 11 + x\]
Mutând \(x\) pe partea stângă și \(11\) pe partea dreaptă, obținem:
\[-6x \le 7\]
Împărțim ambele părți la -6, și obținem:
\[x \ge \frac{-7}{6}\]
Deci, valorile reale ale lui \(x\) pentru care \(re f(x) \le f(-3) + x\) sunt \(x \ge \frac{-7}{6}\).
Să rezolvăm inecuația:
\[ re f(x) \le f(-3) + x \]
Începem prin a exprima partea reală a funcției \(f(x)\). Pentru orice număr real \(x\), partea reală a numărului complex \(a + bi\) este \(a\), unde \(a\) și \(b\) sunt numere reale. Deci, pentru funcția noastră, \(re f(x) = -5x + 4\).
Acum înlocuim în inecuație:
\[-5x + 4 \le f(-3) + x\]
Folosind funcția \(f(x)\), avem:
\[-5x + 4 \le -5(-3) + 4 + x\]
Simplificând:
\[-5x + 4 \le 11 + x\]
Mutând \(x\) pe partea stângă și \(11\) pe partea dreaptă, obținem:
\[-6x \le 7\]
Împărțim ambele părți la -6, și obținem:
\[x \ge \frac{-7}{6}\]
Deci, valorile reale ale lui \(x\) pentru care \(re f(x) \le f(-3) + x\) sunt \(x \ge \frac{-7}{6}\).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!