👤

CUM CREŞTE UN CALIFICATIV după Mircea Sântimbreanu Într-o zi, o fetiţă se aşeză la birou. Scoase caietul de matematică dintr-un sertar ca să-şi facă tema. - Este frumos afară. Scriu mai târziu. leşi în curte. Pe seară, se întoarse acasă. Zări caietul şi spuse: - Este prea târziu. Scriu mâine, într-o recreație. A doua zi, în caietul ei, sub exerciţiul neterminat, apăru un calificativ mic. Supărată, fetiţa îşi zise: -Arfi bine ca printr-o magie toate calificativele mici să crească, precum legumele grădinarului. Se vedea cu stropitoarea în mână şi cu o recoltă de calificative mari. Privi caietul. Calificativul rămăsese neschimbat. Începu să scrie tema. Într-un târziu, termină. Era obosită, dar bucuroasă. După două zile, primi Foarte bine. Atunci, înţelese cum creşte un calificativ: cu stăruinţă.
Imaginează ți un dialog cu fetița,ce sfaturi i ai da?


Răspuns :

Răspuns:eu vr decât puncte ok?

Explicație:

Dialogul cu fetița:

Fetița: (cu voce îngrijorată) Mami/tati, am primit un calificativ mic la matematică și sunt supărată. Nu știu cum să fac să-l fac să crească.

Părintele: (încurajator) Nu-ți fă griji, draga mea. Un calificativ mic nu înseamnă că nu poți să îmbunătățești lucrurile. Poți să începi prin a fi mai atentă la teme și să te străduiești să înțelegi mai bine materia.

Fetița: (încă neliniștită) Dar ce trebuie să fac exact?

Părintele: (cu răbdare) Încearcă să-ți organizezi timpul mai bine pentru a face temele cu mai multă atenție. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să le adresezi profesorului. Mai presus de toate, nu te descuraja. Cu perseverență și dedicare, poți să-ți îmbunătățești rezultatele.

Fetița: (cu o urmă de speranță în glas) Mulțumesc, mami/tati. Voi încerca să fiu mai concentrată și să mă străduiesc mai mult.