Explicație pas cu pas:
Fie
�
x primul număr natural,
�
y al doilea număr natural și
�
z al treilea număr natural.
Conform condiției, avem:
�
+
�
+
�
=
3671
x+y+z=3671
�
=
3
�
x=3z
�
+
�
=
2276
x+z=2276
Substituind
�
x din ecuația (2) în ecuațiile (1) și (3), obținem:
3
�
+
�
+
�
=
3671
3z+y+z=3671
3
�
+
�
=
2276
3z+z=2276
Redistribuind și simplificând:
4
�
+
�
=
3671
4z+y=3671
4
�
=
2276
4z=2276
Soluționând ecuația (2), obținem
�
=
2276
4
=
569
z=
4
2276
=569.Aplicând valoarea lui
�
z în ecuația (3), găsim că
�
=
3
×
569
=
1707
x=3×569=1707.
Folosind ecuația (1), găsim
�
=
3671
−
1707
−
569
=
1395
y=3671−1707−569=1395.
Astfel, numerele naturale sunt 1707, 1395 și 569.