👤

2. Scrie în casetă A, dacă propoziţia este adevărată și F, dacă propoziţia este falsă. a) (- 2)(4) = (2)(- 4) ; Box e) (3)(- 2) < (3) + (- 2) b) (- 7) * 0 = - 7 c) (3)(- 4) < (- 3)(- 4) ; Box f) (8)(- 5) > (- 5) - (8) g) 6(- 4) < (- 6)(4) ; Box d) (- 10)(4) > 40 ; Box h) (- 2) * 0 >2*0. Box. Dau coroană și 100 pct var rog și explicație scurtă

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a) (- 2)(4) = (2)(- 4)

-8=-8 adevarat

e) (3)(- 2) < (3) + (- 2)

-6<3-2=1

-6<1 adevarat

b) (- 7) * 0 = - 7

0=-7 fals

(3)(- 4) < (- 3)(- 4)

-12<12  adevarat

f) (8)(- 5) > (- 5) - (8)

-40>-5-8=-13

-40>-13  fals

g) 6(- 4) < (- 6)(4)

-24<-24  fals

d) (- 10)(4) > 40

-40>40  fals

h) (- 2) * 0 >2*0

0>0 fals

stim regula semnelor:

(-)*(-)=+

(-)* (+)=-

-(+)=-

[tex]\it a)\ \ (-2)\cdot(4)=(2)\cdot(-4) \Rightarrow -8=-8\ \ (A)\\ \\ b)\ \ (-7)\cdot0=-7 \Rightarrow 0=-7\ \ (F)\\ \\ c)\ \ (3)(-4) < (-3)(-4) \Rightarrow -12 < 12\ \ (A)\\ \\ d)\ \ (-10)(4) > 40 \Rightarrow-40 > 40\ \ \ \ (F)\\ \\ \ e)\ \ (3)(-2) < 3+(-2) \Rightarrow -6 < 1\ \ \ \ (F)\\ \\ f)\ \ (8)(-5) > (-5)\cdot(8) \Rightarrow -40 > -40\ \ \ \ (F)\\ \\ g)\ \ 6(-4) < (-6)(4) \Rightarrow -24 < -24\ \ \ \ (F)[/tex]

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari