👤

7x-4=2x+37x-2x=-4-3
e urgent ​


Răspuns :

Explicație pas cu pas:

Pentru a rezolva ecuația \(7x - 4 = 2x + 3\), putem începe prin a aduna \(4\) la ambele părți pentru a izola termenul care conține variabila \(x\).

\[ 7x - 4 + 4 = 2x + 3 + 4 \]

\[ 7x = 2x + 7 \]

Apoi, putem scădea \(2x\) de pe ambele părți pentru a transfera toți termenii care conțin \(x\) pe o parte a ecuației și constantele pe cealaltă parte.

\[ 7x - 2x = 2x - 2x + 7 \]

\[ 5x = 7 \]

În final, împărțim ambele părți la 5 pentru a izola variabila x