Răspuns :
Răspuns:
√18 + √72 - √164 poate fi simplificat astfel:
√18 = √(9 * 2) = √9 * √2 = 3√2
√72 = √(36 * 2) = √36 * √2 = 6√2
√164 = √(4 * 41) = √4 * √41 = 2√41
Astfel, ecuația devine: 3√2 + 6√2 - 2√41
Și combinând termenii similari:
(3 + 6)√2 - 2√41 = 9√2 - 2√41
Nu stiu de ce iti cere sa fie 0 ca mie mi-a dat asa :')
Explicație pas cu pas:
radical din 18 este 3 radical din 2 si radical din 72 este 6 radical din 2 si radical din 164 este 2 radical din 41
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!