Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
-3*(-4) +1 = 13 <= -8 NU
-3*2 +1 = -5 <= -8 NU
-3*4 +1 = -11 <= -8 da
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Trebuie sa inlocuiesti pe x cu numerele date si sa vezi daca obtii o relatie adevarata. Sau rezolvi inecuatia si vezi daca numerle date sunt solutii.
Doar la c) ai scris inecuatia, asa ca iti rezolv c) si a si b le faci tu.
-3x + 1 ≤ -8; x ∈ Z
-3*(-4) + 1 ≤ -8
12 + 1 ≤ - 8
13 ≤ -8 fals ⇒ -4 nu este solutie
-3*2 + 1 ≤ -8
-6 + 1 ≤ -8
-5 ≤ - 8 fals ⇒ 2 nu este solutie
-3*4 + 1 ≤ - 8
-12 + 1 ≤ -8
-11 ≤ -8 adevarat ⇒ 4 este solutie
sau rezolvi inecuatia
-3x + 1 ≤ - 8
-3x ≤ -8 - 1
-3x ≤ - 9
3x ≥ 9
x ≥ 9 : 3
x ≥ 3 si x ∈ Z
x = {3, 4, 5, .....}
dintre -4, 2 si 4, doar 4 exte ≥ 3, deci doar 4 este solutie a inecuatiei
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!