Răspuns :
Răspuns:
MN+NP+MP=37
NP=MN+2
MP=NP+3 =MN+5
înlocuiesc în.prima ecuație ce știu
MN+MN+2+MN+5=37
3MN=37-7=30
MN=30/3=10 cm
NP=10+2=12:cm
MP=12+3=15 cm
[tex]\bf MN+2=NP \Rightarrow MN=NP-2\ \ \ \ \ \ (1)\\ \\ MP-3=NP \Rightarrow MP=NP+3\ \ \ \ \ \ \ (2)\\ \\ \mathcal{P}=37 \Rightarrow NP+MN+MP=37\ \stackrel{(1),(2)}{\Longrightarrow}\ NP+NP-2+NP+3=37 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 3NP+1=37\bigg|_{-1} \Rightarrow 3NP=36\bigg|_{:3} \Rightarrow NP=12\ cm\ \ \ \ \ \ (3)\\ \\ \\ (1),\ (3) \Rightarrow MN=12-2=10\ cm\\ \\ \\ (2),\ (3) \Rightarrow MP=12+3=15\ cm[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!