👤

(1,5p) 1-4x 6x+7 7-2x 4x+13 3x+4 7 a) 15 5 3 15 6 15 15) 2. Rezolvati ecuatia:​

Răspuns :

Explicație pas cu pas:

Pentru a rezolva ecuația, trebuie să egalăm expresia dată cu zero și să rezolvăm pentru x.

1-4x = 6x+7 - (7-2x) + (4x+13) - (3x+4) = 7

Simplificând expresia, obținem:

1 - 4x = 6x + 7 - 7 + 2x + 4x + 13 - 3x - 4 = 7

Acum putem combina termenii similari și să rezolvăm pentru x:

-4x - 6x - 2x + 4x + 3x = 7 - 1 - 7 - 13 + 4

-5x = -10

Împărțind ambele părți la -5, obținem:

x = 2

Deci, soluția ecuației este x = 2.

Sper că te-am ajutat!

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari