Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva aceste ecuații, vom folosi metoda substituției pentru a găsi valorile necunoscute.
a) Pentru ecuația \(4a+78:3=66\):
\(4a + \frac{78}{3} = 66\)
\(4a + 26 = 66\)
\(4a = 66 - 26\)
\(4a = 40\)
\(a = \frac{40}{4}\)
\(a = 10\)
b) Pentru ecuația \(5 + 653 - bx \cdot 100 = 59\) și \(2b = 12\):
Înlocuim \(b\) cu \(6\) în a doua ecuație:
\(2 \cdot 6 = 12\), deci \(b = 6\).
Acum înlocuim \(b\) cu \(6\) în prima ecuație:
\(5 + 653 - 6x \cdot 100 = 59\)
\(653 - 6x \cdot 100 = 54\)
\(653 - 600x = 54\)
\(600x = 653 - 54\)
\(600x = 599\)
\(x = \frac{599}{600}\)
Deci, valorile găsite sunt:
a) \(a = 10\)
b) \(b = 6\), \(x = \frac{599}{600}\)
Pentru a treia întrebare, trebuie să o clarificăm mai întâi. Poti reformula întrebarea?
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!