Răspuns :
Răspuns:
- (2;-2)
Explicație pas cu pas:
{5x + 3y = 4
{4x - 3y = 14
9x = 18
x = 18/9
x = 2
4×2 - 3y= 14
8 - 3y = 14
3y = 8 - 14
3y = - 6
y = - 6/3
y = - 2
5x+3y=4
4x-3y=14 rezulta prin adunarea celor 2 ecuatii ca 9x=18 deci x=18/9=2
Acum inlocuim in prima ecuatie: 5*2+3y=4
10+3y=4
3y=-6
y=-2
4x-3y=14 rezulta prin adunarea celor 2 ecuatii ca 9x=18 deci x=18/9=2
Acum inlocuim in prima ecuatie: 5*2+3y=4
10+3y=4
3y=-6
y=-2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!