Răspuns :
Pentru a calcula a + b în sistemul de ecuații dat, putem folosi soluția dată (-1,3) pentru a găsi valorile lui a și b.
Din prima ecuație a sistemului:
a*(-1) + 3 = 5
-a + 3 = 5
-a = 2
a = -2
Din a doua ecuație a sistemului:
2*(-1) + 6*3 = 7
-2 + 18 = 7
16 ≠ 7 (aceasta este o contradicție)
Deoarece valorile găsite pentru a și b nu satisfac a doua ecuație a sistemului, există o eroare în rezolvarea ecuațiilor. Te rog să verifici calculul și să revii cu rezultatele corecte pentru a putea calcula a + b. Dacă ai nevoie de mai mult ajutor, nu ezita să mă întrebi!
Din prima ecuație a sistemului:
a*(-1) + 3 = 5
-a + 3 = 5
-a = 2
a = -2
Din a doua ecuație a sistemului:
2*(-1) + 6*3 = 7
-2 + 18 = 7
16 ≠ 7 (aceasta este o contradicție)
Deoarece valorile găsite pentru a și b nu satisfac a doua ecuație a sistemului, există o eroare în rezolvarea ecuațiilor. Te rog să verifici calculul și să revii cu rezultatele corecte pentru a putea calcula a + b. Dacă ai nevoie de mai mult ajutor, nu ezita să mă întrebi!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!