Răspuns :
Răspuns:
Pentru a determina \( f(-2) \) și \( f(0) \), vom înlocui \( x \) cu valorile corespunzătoare în funcția dată:
1. Pentru \( f(-2) \):
\[ f(-2) = -3(-2) + 2 = 6 + 2 = 8 \]
2. Pentru \( f(0) \):
\[ f(0) = -3(0) + 2 = 0 + 2 = 2 \]
Pentru a determina abscisa punctului de pe graficul funcției care are ordonata egală cu -1, vom rezolva ecuația pentru \( y = -1 \):
\[ -3x + 2 = -1 \]
\[ -3x = -1 - 2 \]
\[ -3x = -3 \]
\[ x = \frac{-3}{-3} \]
\[ x = 1 \]
Deci, abscisa punctului de pe graficul funcției care are ordonata egală cu -1 este \( x = 1 \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!