Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru a rezolva expresia dată, vom începe prin a calcula fiecare termen individual:
1. \( (-2)^{103} \)
2. \( |4^{51} + (-8)^{34}| \)
3. \( (-4)^{51} \)
Apoi vom efectua operațiile necesare.
1. \( (-2)^{103} \) = \(-2^{103}\) (deci un număr negativ ridicat la o putere impară va rezulta într-un rezultat negativ)
2. \( |4^{51} + (-8)^{34}| \) = \( |4^{51} + (-8)^{34}| \) = \( |2^{102} + (-2)^{102}| \) = \( |2^{102} - 2^{102}| \) = \( |0| \) = 0
3. \( (-4)^{51} \) = \(-4^{51}\) (deci un număr negativ ridicat la o putere impară va rezulta într-un rezultat negativ)
Acum putem combina aceste rezultate:
\[ (-2)^{103} - |4^{51} + (-8)^{34}| ÷ (-4)^{51} \]
\[ = (-2)^{103} - 0 ÷ (-4)^{51} \]
\[ = -2^{103} - 0 \]
\[ = -2^{103} \]
Deci, rezultatul expresiei este \(-2^{103}\).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!