Răspuns :
5(x+1)+7=3(y-5)+y+3
Pentru a rezolva, vom începe prin a simplifica ecuația. Să împrăștiem termenii și să combinăm termenii similari:
5x + 5 + 7 = 3y - 15 + y + 3
Acum, putem să adunăm și să scădem termenii similari:
5x + 12 = 4y - 12
Apoi, putem să mutăm toți termenii cu y pe o parte și toți termenii cu x pe cealaltă parte:
5x + 12 - 4y + 12 = 0
5x - 4y + 24 = 0
Aceasta este forma simplificată a primei ecuații. Acum, hai să trecem la a doua ecuație:
(x+y)(x−y) = (x+1)²-(y-2)²
Pentru a rezolva această ecuație, vom începe prin a deschide parantezele:
x^2 - y^2 = x^2 + 2x + 1 - (y^2 - 4y + 4)
Acum putem să simplificăm termenii similari:
x^2 - y^2 = x^2 + 2x + 1 - y^2 + 4y - 4
Putem să eliminăm x^2 și y^2 de pe ambele părți ale ecuației:
2x + 4y - 3 = 0
Sper că aceasta rezolvare te ajută.
Răspuns:
5x+5+7=3y-15+y+3
5x+12=4y-12
5x-4y=-24 (1)
x^2-y^2=x^2+2x+1-(y^2-4y+4)
x^2-y^2=x^2+2x+1-y^2+4y-4
se anulează x^2,-y^2
2x+4y=3(2)
cu (1)
le adunam
7x=-24+3=-21
x=-3
înlocuiesc în 2 .-6+4y=3
4y=9
y=9/4
am folosit
x^2-y^2=(x+y)(x-y)
(x+y)^2=x^2+2xy+y^2
(x-y)^2=x^2-2xy+y^2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!