Răspuns :
Răspuns:
Pentru a demonstra că aceste propoziții sunt adevărate, vom evalua fiecare expresie matematică și vom verifica dacă rezultatul este corect.
a) (5-3)=52+(-3)²+2-5-(-3):
Calculăm fiecare parte a expresiei:
5 - 3 = 2
52 = 25
(-3)² = 9
2 - 5 = -3
-(-3) = 3
Acum înlocuim aceste rezultate în expresie:
2 = 25 + 9 + 2 - 5 - 3
2 = 39
Propoziția a) este falsă, deoarece 2 nu este egal cu 39.
b) (-7+2)=(-7)²+(+2)+2-(-7) (+2):
Calculăm fiecare parte a expresiei:
-7 + 2 = -5
(-7)² = 49
(+2) = 2
-(-7) = 7
(+2) = 2
Acum înlocuim aceste rezultate în expresie:
-5 = 49 + 2 + 2 - 7 + 2
-5 = 48
Propoziția b) este falsă, deoarece -5 nu este egal cu 48.
Explicație pas cu pas:
cu placerea, sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!