👤

g)(23-6*3+g)+3*9-8*3:6=34,
Ajutatima va rog!!​


Răspuns :

Răspuns:

Pentru a rezolva această ecuație, vom folosi regulile priorității operatorilor matematici (paranteze, înmulțire și împărțire, apoi adunare și scădere) și vom înlocui g cu valoarea necunoscută.

Ecuația dată este:

(23 - 6 * 3 + g) + 3 * 9 - 8 * 3 : 6 = 34

Începem prin rezolvarea operațiilor din paranteze:

23 - 6 * 3 + g = 23 - 18 + g = 5 + g

Aplicăm următoarele operații fără paranteze:

5 + g + 3 * 9 - 8 * 3 : 6 = 34

Aplicăm înmulțirea și împărțirea:

5 + g + 27 - 24 : 6 = 34

5 + g + 27 - 4 = 34

Continuăm să simplificăm:

28 + g - 4 = 34

28 + g - 4 = 34

În final, adunăm și scădem pentru a izola g:

24 + g = 34

g = 34 - 24

g = 10

Deci, valoarea lui g este 10.

Răspuns:

udjdff u3jeuehe

Explicație pas cu pas:

heierir7furjrjdufjfj irjrjr

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari