Răspuns :
Răspuns:
0
Explicație pas cu pas:
f(1)=1² - 1 = 0
Atunci f(0)•f(1)•f(2)•f(3)•f(4)•f(5)= f(0)•0•f(2)•f(3)•f(4)•f(5) = 0
[tex] f: \mathbb{R} \to \mathbb{R}, f(x)= x^2 -1 [/tex]
Ca să calculăm acel produs, ne-ar da un număr prea mare, dar doar dacă un produs este 0.
Vedem pentru ce x, funcția ne dă 0.
[tex] f(x)=0 \Rightarrow x^2-1=0 \Rightarrow x= \pm 1 [/tex]
Deoarece f(1)=0, avem:
[tex] \tt f(0) \cdot f(1) \cdot \ldots \cdot f(5)=0 [/tex]
Ca să calculăm acel produs, ne-ar da un număr prea mare, dar doar dacă un produs este 0.
Vedem pentru ce x, funcția ne dă 0.
[tex] f(x)=0 \Rightarrow x^2-1=0 \Rightarrow x= \pm 1 [/tex]
Deoarece f(1)=0, avem:
[tex] \tt f(0) \cdot f(1) \cdot \ldots \cdot f(5)=0 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!