Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva ecuația pătratică 2x² + 5x + 3 = 0, poți folosi formula pătratică:
x = (-b ± √(b² - 4ac)) / 2a
În acest caz, a = 2, b = 5, și c = 3. Înlocuind aceste valori în formulă:
x = (-5 ± √(5² - 4*2*3)) / (2*2)
x = (-5 ± √(25 - 24)) / 4
x = (-5 ± √1) / 4
Acum, avem două soluții posibile:
x₁ = (-5 + 1) / 4 = -4/4 = -1
x₂ = (-5 - 1) / 4 = -6/4 = -1.5
Prin urmare, soluțiile ecuației 2x² + 5x + 3 = 0 sunt x = -1 și x = -1.5.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!