Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
- a)
f(-1) =2 si
f(2) =5
3-m+2n+1=2 si
2m-6+2n+1=5
-m+2n=-2
si
m+n=5
de unde 3n=3.....n=1
si m=5-1=4
atunci f(x) =x+3
grafic, vezi atasat...eu l-am facut cu programul open source cunoscut, nu il numim sa nu facem reclama; tie iti recomand sa il faci cu intersectiile cu axele: A(-3;0) si , respectiv, B(0;3)
- b) afli imediat dist de la O la dreapta (tr dr isoscel cu catetele de 3 u.l.)
atunci dist e 1/2 din ipotenuza, deci 3rad2/2
apoi , cu Thales afli distanta de la C(1;0) si anume
(4/3) *3rad2/2) = 2rad2 u.l.
- c)
Calculați suma S= f(1)+f(2)+....+f(40)
f(1) =1+3=4
f(2) =2+3=5
...........
f(39) =39+3=42
f(40) =40+3=43
suma Gauss (4+43)+(5+42)+...40 de numere imperecheate, 20 de perechi cu suma 47
47+47+...+47 de 20 ori=47*20=940
![Vezi imaginea ALBATRAN](https://ro-static.z-dn.net/files/d69/9d26e1c2866bd9aedfc8ad34b2a9ac61.png)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!