Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ e = -\dfrac{7}{2} }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
Legea de compoziție:
x o y = 2 (xy + 4x + 4y) + 28
x o e = x
2 (x · e + 4x + 4e) + 28 = x
2x · e + 8x + 8e + 28 = x
2e(x + 4) +7x + 28 = 0
2e(x + 4) + 7(x + 4) = 0
(x + 4)(2e + 7) = 0
[tex]\Rightarrow 2e + 7 = 0 \Rightarrow e = -\dfrac{7}{2}[/tex]
Se calculează și pentru:
e o x = x
2 (e · x + 4e + 4x) + 28 = x
[tex]\Rightarrow 2e + 7 = 0 \Rightarrow e = -\dfrac{7}{2}[/tex]
⇒ x o e = e o x = x
Din cele două relații, rezultă că elementul neutru al legii de compoziție este:
[tex]\Rightarrow \boldsymbol{ e = -\dfrac{7}{2}}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!