Răspuns :
Răspuns:
aducem la acelasi numitor 12 în ambele parti ale egalului
4(x+2)-3(1-x)=8(x-1)
4x+8-3+3x=8x-8
8x-7x=8-3+8=13
x=13
Răspuns:
Prima dată aduci fracțiile la același numitor, înmulțești cu 12 ca să nu mai avem fracție, muți termenii cu x în partea stângă, iar cei fără x în dreapta, apoi rezolvi calculele.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!