Răspuns:
Pentru fiecare propoziție, vom folosi proprietățile operării cu puteri și proprietățile adunării și scăderii pentru a arăta că sunt adevărate:
a) (5-3)² = 5² + (-3)² + 2 * 5 * (-3) = 25 + 9 - 30 = 4
b) (-7 + 2)² = (-7)² + 2² + 2 * (-7) * 2 = 49 + 4 - 28 = 25
c) (-7)² - (-3)² = [-7 - (-3)] - [-7 + (-3)] = [-7 + 3] - [-7 - 3] = (-4) - (-10) = 6
d) (-11)² - 10² = (-11 - 10) * (-11 + 10) = (-21) * (-1) = 21
Astfel, toate propozițiile sunt adevărate.
Explicație pas cu pas:
nu sunt sigură că e așa dar încearcă mie asta mea dat