Răspuns :
Răspuns:
a) x = 16
b) x = 1
Explicație pas cu pas:
Pasul 1: se trec toate necunoscutele în membrul stâng, iar termenii liberi se trec în membrul drept. Atenție, trecerea dintr-un membru în altul se face cu schimbarea semnului.
Pasul 2: se fac calculele în fiecare membru.
Pasul 3: se determină necunoscuta.
a)
-7 + х = 9
x = 9 + 7
x = 16
b)
2(x + 1) - 7 = 3(2x - 3)
2x + 2 - 7 = 6x - 9
2x - 6x = -9 - 2 + 7
-4x = -4
[tex]x = \frac{-4}{-4}[/tex]
[tex]x = 1[/tex]
Răspuns:
- x = 16
- x = 1
Explicație pas cu pas:
-7 + х = 9
x = 9 + 7
x = 16
=================
2 · (x + 1) - 7 = 3 · (2x - 3)
2x + 2 - 7 = 6x - 9
2x - 5 = 6x - 9
2x - 5 - 6x = - 9
- 4x - 5 = - 9
- 4x = - 9 + 5
- 4x = - 4
x = (- 4) : (- 4)
x = 1
==pav38==
Baftă multă !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!